Amit a hűtőszűrőkről tudni kell

Gyári vagy utángyártott hűtőszekrény vízszűrőt vásároljak?

2021.09.08 15:10

Gyakran hangzik el a kérdés ügyfeleinktől megrendelés előtt, hogy gyári vagy utángyártott vízszűrő betétet vásároljanak. Épp a napokban érkezett az alábbi kérdés hozzánk:

„Az utángyártott szűrő nem „gagyibb”?”

Ismét egy sokakat érintő kérdés, ezért az alábbi blogcikket szenteltük a kérdésnek:

A gyári alkatrész eladásakor a gyártó a kitűnő minőséggel érvel. A gyári termék magas minőségét nem is szeretnénk vitatni. Köztudott, hogy a hűtőgép gyártók nem maguk gyártják le minden termékük minden alkatrészét. Gazdasági okokból a legtöbb alkatrészt az adott szakterület egyik vezető gyártó cége tervezi meg, fejleszti ki és gyártja le. Így nem kell pl. minden vízszűrős hűtőszekrényt forgalmazó cégnek vízszűrő gyárat fenntartania. Ez elég drága mulatság lenne!

A vízszűrő gyárak több évtizedes gyártói tapasztalattal rendelkeznek, termékeiket más piacokon is értékesítik. És természetesen egyedi igényeket is teljesítenek más gyártóknak. Legyenek a gyártók kicsik vagy nagyok. A garanciát a gyári termékre az adott márka gyártója biztosítja. Az utángyártott termékre ugyanúgy van garancia, szintén a termék gyártója biztosítja, csak az adott gyártónak általában nincsen minden országban képviselete, így a garanciát a kereskedőn keresztül nyújtja. Ebben az esetben tehát a kereskedőhöz kell fordulnunk egy esetleges garanciális problémával.

Több gyártó utángyártott hűtőszekrény vízszűrője van jelen a magyarországi piacon. A forgalmazott termék megfelelő minőségének kiválasztása a kereskedő feladata. A gyári termékek magas minőségének megfelelő utángyártott termékek tehát gondos utánjárással beszerezhetőek. Mi azért váltottunk és döntöttünk a FilterLogic vízszűrő betétek forgalmazása mellett, mert a gyártó cég több évtizedes tapasztalattal rendelkezik Európában a vízszűrő termékek területén. Anno ők is hűtőszűrők forgalmazásával kezdték és az idők folyamán bővítették a termékpalettájukat. Különlegességük, hogy a több évtizedes ügyfél visszajelzésekből szerzett tapasztalatokat, saját mérnökkel továbbfejlesztették. Így a vízszűrő gyárak kiváló minőségű alapanyagaival kombinálva sokkal megbízhatóbb termékeket gyártanak, mint más gyártók (pl. a régebbi Samsung hűtőszekrények hűtőszűrő kompatibilitási problémái).

Az általunk forgalmazott kávéfőző vízlágyítók, konyhai víztisztítók, medence és jakuzzi szűrők mellett a HSZ10J univerzális hűtőszűrőnk és a PHSZ10J PRÉMIUM univerzális hűtőszűrőnk is pontosan így készül. Utóbbi fejlesztésében mi is közreműködtünk.

Ezért is vagyunk a legbüszkébbek a PHSZ10J PRÉMIUM hűtőszűrőnkre. A mi közreműködésünkkel fejlesztettük ki az egyetlen Európában gyártott, környezetbarát, a gyári szűrők minőségét biztosító PHSZ10J PRÉMIUM hűtőszűrőt. Mely a robosztus házának köszönhetően még többet is tud, mint egy gyári hűtőszűrő. 3 év kellett ahhoz, hogy ez a termék megvalósuljon, és a kezemben tarthassam. Több mint 10 év magyarországi hűtőszűrő forgalmazás tapasztalatával hoztuk létre az eddigi legjobb hűtőszűrőt.

Remélem sikerült rávilágítanom arra, hogy nem feltétlenül alacsonyabb minőségű egy utángyártott termék. De, természetesen ilyenek is vannak.

Az ár szempontjából a gyári alkatrészek általában drágábbak, mint az utángyártott társaik, hiszen ott van a márkanév a gyári termék mögött, amit a nagy nemzetközi cégek nem kevés pénzért reklámoznak. Ilyen költségekkel az utángyártott termékek esetében nem kell számolni, ami a termék árában is tükröződik.

Szintén a kiválasztott kereskedőtől függ, hogy a megrendelt terméket mennyi idő alatt juttatják el a megrendelőhöz. Az internet, az online boltok nyitásának egyszerűsítésével egyre többen nyitnak webáruházat. Ami jó, amennyiben ez a vásárlók elvárásainak megfelelően megy végbe. A mai rohanó világban az ügyeinket minél hamarabb szeretjük elintézni, hogy utána más, kellemesebb dolgokkal foglalkozhassunk. Különlegességünk, hogy cégünk rendelkezik hűtőszekrény vízszűrők terén Magyarország legnagyobb raktárkészletével. Termékeink raktári elérhetősége 99% felett van. Ez azért fontos, mert a mai világban, ill. több millió termék forgalmazása esetében a kereskedők nem tartanak raktárkészletet. Amennyiben nálunk vásárol, legkésőbb a megrendelést követő munkanapon átadjuk a futárszolgálatnak kiszállításra a megrendelését! Várnia nálunk csak akkor kell, amennyiben olyan ritka termékre van szüksége, amit nem forgalmazunk. Ám ebben az esetben is legkésőbb egy héten belül beszerezzük Önnek a vízszűrőjét, majd előzetes tájékoztatás után kiszállítjuk Önnek megrendelését!

+1 tanácsom: szakértőtől vásároljon!

Bármilyen terméket vásárol, olyan cégnél vásároljon, akik rendelkeznek a megfelelő szaktudással a megvásárolandó termékről. Szűkebb termékpaletta forgalmazásánál sokkal könnyebb a termékspecifikus tudást megszerezni, majd a mai felgyorsult technológiai fejlődésnek megfelelően követni, bővíteni és frissíteni. El tudja képzelni, hogy valaki több millió termékkel kapcsolatban megfelelő információt tudjon adni minden egyes termékkel kapcsolatban?

Természetesen vannak vásárlók, akik a gyári alkatrészekhez ragaszkodnak. Ez is teljesen rendben van.

Önnek is van kérése?

Ha nem találja blogunkban a választ, írja meg nekem az info@hutoszuro.hu címe és örömmel megválaszolom! Ki tudja, talán az Ön kérdése lesz a következő levelünk témája.

Csatlakozzon hozzánk a facebook-on:

és a youtube-on is: