Hibaelhárítás - Fekete víz folyik a hűtőmből

Segítség! Fekete víz folyik a hűtőmből!

A hűtő nagyon fontos része az életünknek, ezért lényeges, hogy kifogástalanul működjön. Megijedünk, ha valami baja van. A modern ember rémálma, hogy elromlik a hűtő, és nem tudja megjavítani, igaz? Ijesztő, amikor valami, ami nélkül nem működik az életünk, elromlik.

Sajnos napjainkban az elektromos készülékeket ma már olcsóbb kicserélni, mint megjavítani, ezért nem értünk a kisebb javításokhoz sem.

Számunkra fontos, hogy segítsünk. Nézzük, mit tehetünk, ha a hűtőből fekete víz folyik.

Fekete víz folyhat a hűtőben a hűtőszűrő vagy hűtőszűrő betét csere esetén.

Amikor hűtőszűrőt cserélünk a hűtőben, a szűrőbetétből kis mennyiségű fekete részecskék távozhatnak az első vizes öblítéskor – ez ártalmatlan és normális.

Ezek a fekete részecskék 100%ban természetes anyagból, aktív szénből készültek, melynek egy másik formáját a gyógyszertárban vesszük meg, amikor hasfogóra van szükségünk.

Öblítsük át a hűtőszűrőt

Elkerülhető az ijesztő fekete vízfolyás a hűtőben, illetve a szűrőrészecskék hűtőszekrénybe való bekerülése a következő átöblítési folyamat elvégzésével:

Először keresse meg a víz folyásirányát jelölő nyilat a szűrőbetéten és győződjön meg róla, hogy megfelelő irányba kötötte be a szűrőt (csak külső hűtőszűrő esetében).

A hűtőszűrő használati útmutatója is tartalmazza, hogy szűrőcsere után át kell öblíteni a szűrőt néhány liter vízzel. Ezalatt távoznak a szűrőből a szállítás során levált apró aktív szén szemecskék és a levegő buborékok is a rendszerből.

Belső hűtőszűrőnél ezt csak a készüléken keresztül tudja megtenni. Folyasson kb. 3 percig vizet a szűrőbetéten keresztül, vagy míg tiszta víz nem folyik.

Külső hűtőszűrőnél javasoljuk, hogy a bekötés során, a szűrő KIMENETI OLDALÁNAK csatlakoztatása előtt kérjük, végezze el az ábrán látható átöblítési folyamatot.

Folyasson kb. 3 percig vizet a szűrőbetéten keresztül, vagy míg tiszta víz nem folyik.

Az öblítés után akár a növényekre is locsolhatjuk a vizet, amiben a fekete szénrészecskék vannak, a növények is szeretni fogják.

 

Annak érdekében, hogy víz és jégadagolós hűtőnk mindig friss, tiszta, finom vizet adagoljon a hűtőszekrény vízszűrőjét legkésőbb 6 havonta cserélni kell.

Csatlakozzon hozzánk a facebook-on: 

instagramon:

és a youtube-on is: