Miért világít a jégadagolós hűtő piros lámpája?

Miért világít a jégadagolós hűtő piros lámpája?

2020.04.17 16:55

Egy elektromos eszközön felvillanó piros lámpa ijesztő lehet, mert általában hibát, bajt, problémát jelent.

Ezért fontos tudni, hogy a jégadagolós hűtőn miért világít a piros lámpa.

Miért világít a hűtő piros lámpája?

A jégadagolós, vízszűrővel rendelkező hűtőn a sárga/piros lámpa a vízszűrő állapotát jelzi.

Rendszerint a piros jelzést megelőzi egy sárga, vagy kék jelzés is.

Ez a jelzés a vízszűrő betét állapotára figyelmeztet. A vízszűrő betétet legkésőbb akkor cserélni kell, amikor pirosra vált a szűrőcserét jelző ikon.

Tehát nincsen baj, csak jelzi a hűtő, hogy ki kell cserélni a hűtőszűrőt (legkésőbb 6 havonta). A legtöbb jégadagolós hűtő esetében, a piros jelzés előtt nagyjából 2 héttel jelenik meg a sárga vagy kék színű ikon, figyelmeztetésképpen, hogy hamarosan hűtőszűrőt kell cserélni. Ekkor még pont van idő beszerezni az új hűtőszűrőt.

Tehát ahogyan az autó műszerfala kiírja a szerviz szükségességét (olajszűrő csere), ugyanúgy jelzi hűtője is a hűtőszűrő csere esedékességét. Figyeljünk erre annak érdekében, hogy hűtőnk mindig friss, tiszta vizet adagoljon.

 

Annak érdekében, hogy víz és jégadagolós hűtőnk mindig friss, tiszta, finom vizet adagoljon a hűtőszekrény vízszűrőjét legkésőbb 6 havonta cserélni kell.

 

Ha hűtőszűrőre van szüksége, az alábbi szűrőkereső feliratra kattintva tud rendelni gyári vagy utángyártott hűtőszűrőt:

Hűtőszűrő szűrőkereső

 

A hűtő automatikusan érzékeli a hűtőszűrő cserét?

Bár egyre okosodnak a hűtők is, de sajnos ennyire még nem okosak a mai hűtők sem, hogy a szűrőcserét érzékeljék. Ahogy az autó szervizben szervizelés után kiütik az autóban a hibakódot, úgy nekünk is meg kell mondanunk a hűtőnek, hogy kicseréltük a hűtőszűrőjét.

Szűrőcsere után hogyan tudjuk kikapcsolni a piros jelzést?

Erre szolgál a hűtőn a Filter Reset feliratú gomb. Ez gyakran a jég típus (ice type) gomb második funkciója, azáltal, hogy hosszabban nyomjuk. A készülékeken általában 3 mp-et tüntetnek föl, de a gyakorlat azt mutatja, hogy gyakran tovább kell nyomva tartani a gombot, egészen addig, míg a hűtő hangjelzést nem ad. Elképzelhető, hogy ezt a folyamatot még egyszer meg kell ismételni, hogy a hűtőszűrő ikon teljesen kialudjon, vagy zöldre váltson. Innentől kezdve újból kezdi az időkapcsoló a számlálást.

Amennyiben megfelelően működik, a 165. napon jelzi, hogy hamarosan hűtőszűrőt kell cserélni és a 180 napon vált pirosra, amikor is esedékes a hűtőszűrő cseréje.

A Samsung RS21 típusú készülékeknél az Ice Typ és a Child Lock gombokat kell a hangjelzésig együttesen megnyomni.

 

 

 

Elképzelhető, hogy nekem nem jelzi a a hűtő a szűrőcsere idejét?

Amennyiben a hűtőszűrő csere folyamán visszaállítottuk a hűtőszűrő csere esedékességét jelző ikont, a hűtőnek jeleznie kellene a szűrőcsere idejét. Amennyiben ez nem történik meg, akkor a készülék meghibásodott. De ez ne adjon okot aggodalomra! Ugyanis a hűtő egy időkapcsolóval méri a szűrőcsere idejét. Gyakran egy hirtelen áramkimaradás hibát okozhat a hűtő nagyon érzékeny kijelző paneljében. Ez nem feltétlenül indokolja a teljes kijelző panel cseréjét, de érdemes tisztában lenni vele, hogy a hűtőnek ez a funkciója gyakran meghibásodik.

Figyelem! Azért még nem kell szerelőt hívni. Van megoldás!

Amennyiben feliratkozik ingyenes szűrő csere emlékeztető szolgáltatásunkra, mi mindig idejében emlékeztetni fogjuk Önt, hogy hűtőjének új szűrőre van szüksége. Sőt, még azt is megjegyezzük, hogy milyen szűrőre van szüksége.

 

Bízza ránk hűtőszűrő ügyeit, örömmel átvállaljuk Öntől ezt a feladatot! 

 

Csatlakozzon hozzánk a facebook-on: 

instagramon:

és a youtube-on is: