Kombinálható a hűtőszűrő és a konyhai víztisztító?

Kombinálható a hűtőszűrő és a konyhai víztisztító?

2021.10.12 12:46

Egyre többen ügyelünk arra, hogy milyen vizet iszunk meg, viszont arra már ritkábban gondolunk, hogy milyen vízzel készítjük el az ételeinket. A tiszta vizet ugyanis főzésre is használhatjuk. Amennyiben tiszta vízzel főzünk, finomabbak lesznek az ételek.

A konyhai víztisztítás gyorsan megoldható az egyszerű és kényelmes berendezéssel. Így mindamellett, hogy tiszta vízzel csillapítjuk szomjunkat, a kávé/tea elkészítéséhez és az ételek főzéséhez is tiszta vizet használhatunk.

A víz és jégadagolós hűtőszekrény tulajdonosok pontosan tudják, hogy milyen kényelmes a forró nyár folyamán, hogy mindig rendelkezésre áll friss, tiszta, hideg víz. Az ősz beköszöntével azonban egyre kevesebben fogyasztunk hideg vizet. A tapasztalatok szerint a család fele ilyenkor a nem hideg vizet választja.

Két víztisztító rendszer használata azonban pazarlásnak tűnhet.

A konyhai víztisztító rendszer alatt nem kell bonyolult dologra gondolni, csak egy egyszerű palacknak tűnő szűrőház kerül a vízcsőre, a mosogató alatti szekrénybe. Egy külön kis csaptelep elhelyezésével, máris adagolhatjuk a tisztított vizet.

Ezzel végérvényesen búcsút mondhatunk a PET palackoknak.

Az általam kiválasztott és ajánlott X250 konyhai víztisztító rendszer azonban még további előnyökkel is rendelkezik:

A vízszűrő visszaadja nekünk a víz természetes ízét és illatát. Egy 5 lépéses, 5 szintű szűrőrendszer gondoskodik többek között arról, hogy a klór 98 %-a, az oldott szerves anyagok (mint a rovarirtó) 95 %-a kikerüljön a vizünkből, miközben a hasznos ásványi anyagokat benne hagyja.

X250 konyhai víztisztító rendszer műszaki tulajdonságai:

 • 5 lépéses, 5 szintű szűrőbetét
 • 2 liter szűrt vizet képes előállítani percenként
 • A csaptelepet Ön választhatja ki
 • Egyszerű beépítés és üzembehelyezés – még szűk térben is
 • Az üzembehelyezéshez minden szükséges szerelvényt tartalmaz a csomag
 • 2 év garancia (a szűrőbetétre nem vonatkozik)
 • A szűrőbetét élettartama: 6000 liter, csak 6 havonta szükséges cserélni

Az X250 víztisztító kimondottan Magyarországra kifejlesztett szűrőbetéttel van ellátva, az itteni vízszűrési szükségleteknek megfelelően. Magyarországon keményebb a víz, és sok helyen elöregedett az ivóvízhálózat. Az X250P szűrőbetét ezért polifoszfátot tartalmaz, ami megakadályozza a vízkő lerakódását. Ezáltal csökkenti a házimunkával töltött időt és egyúttal meghosszabbítja háztartási gépek élettartamát is. Az X250 konyhai víztisztítóhoz szintén elérhető az X250 szűrőbetét, mely nem tartalmaz polifoszfátot. Ez a szűrőbetét nem akadályozza meg a vízkő lerakódását.

X250 víztisztító 5 szintű szűrőrendszere:

 1. 1 mikronos szövet-szűrő – a szilárd szennyeződések eltávolításához.
 2. Alsó szűrőágyat tömörítő lemez szűrővel.
 3. Vegyes szűrőanyag a klór, fém és vízkeménység csökkentésére.
 4. Második szövet-szűrő.
 5. Magas minőségű tömbösített aktív szén a klór, az oldott szerves anyagok eltávolítására és végső szűrés.

Az X250 konyhai víztisztító rendszer egyszerűen beszerelhető, biztonságos vízszűrő, mely könnyebbé és kényelmesebbé teszi az életünket.

Az X250 konyhai vízszűrő rendszert egyrészt külön konyhai vízszűrőként is tudja használni, illetve kombinálva hűtőszekrény vízszűrőjével is használható az alábbi esetekben:

 • külső (vízcsövön elhelyezkedő) hűtőszűrő esetében egy T elem használatával, amennyiben a vízhálózat kialakítása ezt lehetővé teszi. Így a hűtőből adagolható hideg szűrt víz mellett lesz a mosogató mellett elhelyezendő kis csaptelepből nem hideg szűrt vize is, amit a főzéshez és egyéb italok elkészítéséhez is használhat.
 • belső vízszűrő esetén minden esetben ellenőrizni kell, hogy a készülék a szűrő eltávolítása esetén is adagol-e vizet. Amennyiben igen, kombinálható a két rendszer egy T elem használatával, amennyiben a vízhálózat kialakítása ezt lehetővé teszi. Így a hűtőből adagolható hideg szűrt víz mellett lesz a mosogató mellett elhelyezendő kis csaptelepből nem hideg szűrt vize is, amit a főzéshez és egyéb italok elkészítéséhez is használhat. Amennyiben nem adagol a belső vízszűrő eltávolítása után a hűtője vizet, sajnos Önnél nem kombinálható a hűtő és a konyhai víztisztító rendszer, csak külön-külön használhatóak.

 

Kérjük minden esetben ellenőrizze a vízhálózat kialakítását az otthonában!

Amennyiben a hűtő és a mosogató egymás közelében találhatóak, egy T elem segítségével 2 irányba vezethető az X250 konyhai víztisztító által megszűrt víz, így kiváltható a hűtőszekrény vízszűrője!

Amennyiben azonban pl. párhuzamos konyhabútorban van a mosogató és a hűtő vízleállása, vagy a hűtő teljesen máshonnan kapja a hálózati vizet, úgy a kombinálás sajnos nem lehetséges.

Kombinált használat esetén a szükséges kiegészítő alkatrészt ajándékba adjuk, ha az alábbi oldalon rendeli meg az X250 konyhai víztisztítót: https://hutoszekrenyvizszuro.hu/konyhai-viztisztito-x250/

Csatlakozzon hozzánk facebookon:

Instagramon:

és a YouTube-on is: