Gyakran kérdezik tőlünk, hogy miért szükséges a jég és vízadagolós hűtőszekrénybe a vízszűrő?
Erre két indokuk is van:
- A hűtőszekrény vízrendszere nem tisztítható.
- Emellett azért is szükséges a hűtőszűrő, hogy mindig friss, tiszta vizet fogyaszthassunk cipekedés nélkül otthonunkban.
A kérdésre a választ bővebben kifejtem az alábbi videóban:
A hűtőszekrényben található vékony vízcsövek könnyen eldugulhatnak, ha idegen anyagok kerülnek a hűtőszekrény vízrendszerébe. Ezek a vízcsövek nem tisztíthatóak és nem cserélhetőek. Az idegen anyagok továbbá a hűtőszekrény víztartályában is leülepedhetnek. Itt szintén azzal a problémával szembesülünk ilyen esetben, hogy nem tisztítható a hűtő víztartálya sem.
A csapvíz ivóvízhálózaton keresztül érkezik meg otthonunkba, ami Magyarországon köztudottan elöregedett. A gyakori csőtörések és vízhálózati munkálatok során pedig a rozsda mellé egyéb szennyeződések is bekerülhetnek a vízcsövekbe.
A szolgáltatók rendszeresen klórozzák az ivóvizet. Ezt érezzük a víz illatán és ízén is. Emellett további klórt adagol a vízművek, pl.: csőtörés esetén. Ilyenkor tapasztaljuk, hogy a víz zavaros és erősen klóros ízű és szagú, akár barnás színűvé is válik.
A rozsdás víz nem finom. A klóros víz sem finom. A csőbe bekerülő szerves és szervetlen szennyeződések pedig nem a szervezetünkbe valók, ezért nagyon fontos a hűtőnkbe a vízszűrő, mert a víz tisztaságát, ezzel pedig minőségét és ízét javítja. Hűtőszűrő használatával ásványvíz tisztaságú vízzel olthatjuk szomjunkat cipekedés és felesleges hulladék termelés nélkül.
Annak érdekében, hogy a víz és jégadagolós hűtőnk mindig friss, tiszta, finom vizet adagoljon a hűtőszekrény vízszűrőjét legkésőbb 6 havonta cserélni kell.
A vízszolgáltatók is felhívják a figyelmet, hogy a víztisztító készülékek rendszeres szűrőbetét cseréje fontos, nem elhanyagolható feladat. Ellenkező esetben a szennyezettség okától függetlenül a baktériumok elszaporodását, és így a víz minőségének romlását okozhatja.
Csatlakozzon hozzánk a facebook-on:
instagramon:
és a youtube-on is: