Miért kell a hűtőszekrénybe vízszűrő?

Miért szükséges a side by side hűtőszekrénybe vízszűrő?

 

Nézze meg videónkat a képre kattintva!

 

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy miért kell a jég és vízadagolós hűtőszekrénybe a vízszűrő?

Erre két indokuk is van:

  1. A hűtőszekrény vízrendszere nem tisztítható.
  2. Emellett azért is szükséges a hűtőszűrő, hogy mindig friss, tiszta vizet fogyaszthassunk cipekedés nélkül otthonunkban.

 

A hűtőszekrényben található vékony vízcsövek könnyen eldugulhatnak, ha idegen anyagok kerülnek a hűtőszekrény vízrendszerébe. Ezek a vízcsövek nem tisztíthatóak és nem cserélhetőek. Az idegen anyagok továbbá a hűtőszekrény víztartályában is leülepedhetnek. Itt szintén azzal a problémával szembesülünk ilyen esetben, hogy nem tisztítható a hűtő víztartálya sem.

A csapvíz ivóvízhálózaton keresztül érkezik meg otthonunkba, ami Magyarországon köztudottan elöregedett. A gyakori csőtörések és vízhálózati munkálatok során pedig a rozsda mellé egyéb szennyeződések is bekerülhetnek a vízcsövekbe.

A szolgáltatók rendszeresen klórozzák az ivóvizet. Ezt érezzük a víz illatán és ízén is. Emellett további klórt adagol a vízművek, pl.: csőtörés esetén. Ilyenkor tapasztaljuk, hogy a víz zavaros és erősen klóros ízű és szagú, akár barnás színűvé is válik.

Így kerül rozsda és egyéb szennyeződés a vízhálózatba.

A rozsdás víz nem finom. A klóros víz sem finom. A csőbe bekerülő szerves és szervetlen szennyeződések pedig nem a szervezetünkbe valók, ezért nagyon fontos a hűtőnkbe a vízszűrő, mert a víz tisztaságát, ezzel pedig minőségét és ízét javítja. Hűtőszűrő használatával ásványvíz tisztaságú vízzel olthatjuk szomjunkat cipekedés és felesleges hulladék termelés nélkül.

 

A tapasztalataink szerint a hűtő szűrőt 6 havonta cserélni kell, hogy az ivóvizünk folyamatosan tiszta és finom maradjon.

A vízszolgáltatók is felhívják a figyelmet, hogy a víztisztító készülékek rendszeres, szűrőbetét cseréje fontos, nem elhanyagolható feladat. Ellenkező esetben a szennyezettség okától függetlenül a baktériumok elszaporodását, és így a víz minőségének romlását okozhatja.

A következő cikkünkben arra a kérdésre fogunk válaszolni, hogy pontosan mit szűr ki a vizünkből a hűtő vízszűrője.

 Csatlakozzon hozzánk a facebook-on:

 

és a youtube-on is: