Új jelszó kérése
Kérdése van hűtőszűrőjével kapcsolatban? Hívjon bizalommal!

Szalai Attila

hűtőszűrő szakértő

06703143205

Minden nap

8-18 óra között

Legnépszerűbb hűtőszűrők
Hűtőszűrő ajánló
Szállítási díj hűtő vízszűrő vásárlása esetén 0 Ft!

Fizetési megoldás

A vízcső szerepe a hűtőszekrény vízbekötésénél

A hűtőszekrény nem megfelelő vízcsővel való bekötése esetén, lakását vízkár érheti!

A megfelelő vízcsőről ezen oldalon talál több információt!

Amennyiben márkaboltban, újonnan vásárolta készülékét, gyári alkatrészekett kapott a készülékéhez, melyek kimondottan erre a célra készültek.

Amennyiben cégünktől vásárolta a vízcsövet hűtőjének bekötéséhez, szintén megfelelő a termék, mert kimondottan erre a célra készült vízcsövet forgalmazunk!

Azonban, ha vízadagolós hűtőszekrényét outletben vagy használtan vásárolta, akár szépséghibásan, szállítási sérültként nagy valószínűséggel NEM megfelelő vízcsövet kapott hozzá!

Ilyen esetben csak idő kérdése, és elárasztja a víz a lakását!

Nem riogatunk, sajnos egyre több visszajelzést kapunk ügyfeleinktől, hogy a nem megfelelő vízcső használata miatt, még a konnektorokból is folyik a víz otthonukban.

Ugye Ön ezt nem szeretné megélni?

Ezért egy rövid összeállítással készültünk Önnek, melyben elmondjuk, hogy mely feliratok esetében rendelkezik megfelelő vízcsővel.

A vízadagolós hűtőszekrények az Amerikai Egyesült Államokból indultak világhódító útjukra. Emiatt minden szerelési alkatrészük amerikai szabvány szerinti. Ezért nehéz itthon megfelelő bekötési anyagokat találni egy víz- és jégadagolós hűtőhöz.

1.  A legfontosabb: élelmiszer minőségű csövet kell használnunk, ezt jelenti az NSF felirat a vízcsövön. Ez azt is jelenti, hogy a termék gyártásához felhasznált műanyag alapanyag nem tartalmaz az egészségünkre káros anyagokat. 2. A vízcsövet tévesen 6 mm-es csőnek hívják, ami azonban nem fedi a valóságot, mert a hivatalos 1/4" az pontosan 6,35 mm külső átmérőt takar. De ez még mindig nem elég, mert a cső falvastagsága és belső átmérője, ill. egyéb paraméterei (mint pl.min. és max. nyomás) is nagyon fontos tényező!3. A vízcső színe általában fehér, de ez sem jelent önmagában garanciát arra, hogy megfelelő a vízcső. A kék színű vízcső viszont már nagy eséllyel nem megfelelő, mert légtechnikához használt csőről van szó. Amennyiben vízcsővén megtalálható „FESTO”, "PNEUMATIC" vagy "AIR" felirat, biztosan NEM megfelelő a cső!

Néhány fénykép, nem megfelelő csőről. A kék cső szétdurrant, pontosabb vizsgálat után az anyagában rengeteg repedést is találtunk, ami időzített bomba!

Összefoglalva:

Amennyiben a vízcsövön szerepel az NSF és az 1/4” felirat, akkor nagy valószínűséggel megfelelő a cső. 

Amennyiben azonban az "FESTO", "PNEUMATIC" vagy "AIR" felirat található a vízcsövön, a cső NEM MEGFELELŐ hűtőszekrény vízbekötéshez!

Új ügyfeleink körében végzett felmérés eredményei sajnos azt mutatják, hogy a legritkább esetben mellékelnek megfelelő vízcsövet a megvásárolt hűtőszekrényhez.

Kérjük, ellenőrizze a vízcső megfelelőségét, mielőtt vízre kötné készülékét!

Amennyiben nem megfelelő vízcsővel rendelkezik, ide kattintva beszerezheti webáruházunkban a megfelelő terméket!

Webáruház készítés