A vízcső szerepe a hűtőszekrény vízbekötésénél

Mikor nem megfelelő a vízcső?

Megelőzés

Megfelelő vízcső beszerzése

A vízcső szerepe a hűtőszekrény vízbekötésénél

Amikor elhatározzuk, hogy vízszűrős, vízadagolós hűtőt vásárolunk, nem is gondolnánk, hogy az ördög mennyire a legapróbb részletekben rejlik. Egy apró kis eltérés, és kész a baj. Mikor kell nagyon vigyáznunk?

Amikor a vízadagolós hűtőszekrény nem megfelelő vízcsővel van bekötve, lakását vízkár érheti! A megfelelő vízcsőről ezen oldalon talál több információt!

Amennyiben márkaboltban, újonnan vásárolta készülékét, gyári alkatrészekett kapott a készülékéhez, melyek kimondottan erre a célra készültek.

Amennyiben cégünktől vásárolta a vízcsövet hűtőjének bekötéséhez, szintén megfelelő a termék, mert kimondottan erre a célra készült vízcsövet forgalmazunk!

Azonban, ha vízadagolós hűtőszekrényét outletben vagy használtan vásárolta, akár szépséghibásan, szállítási sérültként nagy valószínűséggel NEM megfelelő vízcsövet kapott hozzá!

Ilyen esetben sajnos csak idő kérdése, és elárasztja a víz a lakását!

Nem riogatunk, a figyelem felhívás a célunk. Sajnos egyre több visszajelzést kapunk ügyfeleinktől, hogy a nem megfelelő vízcső használata miatt, még a konnektorokból is folyik a víz otthonukban.

Ugye Ön ezt nem szeretné megélni?

Szeretnénk segíteni megelőzni a bajt, ezért egy rövid összeállítással készültünk Önnek, melyben elmondjuk, hogy mely feliratok esetében rendelkezik megfelelő vízcsővel.

A vízadagolós hűtőszekrények az Amerikai Egyesült Államokból indultak világhódító útjukra. Emiatt minden szerelési alkatrészük amerikai szabvány szerint készült. Ezért nehéz itthon megfelelő bekötési anyagokat találni egy víz- és jégadagolós hűtőhöz.

1.  A legfontosabb: élelmiszer minőségű csövet kell használnunk, ezt jelenti az NSF felirat a vízcsövön. Ez azt is jelenti, hogy a termék gyártásához felhasznált műanyag alapanyag nem tartalmaz az egészségünkre káros anyagokat. 2. A vízcsövet tévesen 6 mm-es csőnek hívják, ami azonban nem fedi a valóságot, mert a hivatalos 1/4" az pontosan 6,35 mm külső átmérőt takar. De ez még mindig nem elég, mert a cső falvastagsága és belső átmérője, ill. egyéb paraméterei (mint pl.min. és max. nyomás) is nagyon fontos tényező!3. A vízcső színe általában fehér, de ez sem jelent önmagában garanciát arra, hogy megfelelő a vízcső. A kék színű vízcső viszont már nagy eséllyel nem megfelelő, mert légtechnikához használt csőről van szó. Amennyiben vízcsővén megtalálható „FESTO”, "PNEUMATIC" vagy "AIR" felirat, biztosan NEM megfelelő a cső!

Néhány fénykép, nem megfelelő csőről. A kék cső szétdurrant, pontosabb vizsgálat után az anyagában rengeteg repedést is találtunk, ami időzített bomba!

Összefoglalva:

Amennyiben a vízcsövön szerepel az NSF és az 1/4” felirat, akkor nagy valószínűséggel megfelelő a cső. 

Figyelem! Amennyiben azonban az "FESTO", "PNEUMATIC" vagy "AIR" felirat található a vízcsövön, a cső NEM MEGFELELŐ hűtőszekrény vízbekötéshez!

Új ügyfeleink körében végzett felmérés eredményei sajnos azt mutatják, hogy a legritkább esetben mellékelnek megfelelő vízcsövet a megvásárolt hűtőszekrényhez.

Kérjük, ellenőrizze a vízcső megfelelőségét, mielőtt vízre kötné készülékét!

Amennyiben nem megfelelő vízcsővel rendelkezik, ide kattintva beszerezheti webáruházunkban a megfelelő terméket!

Remélem, ezzel az összefoglalóval segíthettünk elkerülni a nem megfelelő vízcső miatti beázást és megfelelő vízcső beszerzését.

Csatlakozzon hozzánk a facebook-on: 

és a youtube-on is: