Amit a hűtőszűrőkről tudni kell

Külső vízszűrő - külső szűrős

Prémium külső hűtőszűrő

A külső (átfolyós) hűtőszűrő elhelyezése
Milyen hosszú legyen a hűtő vízcsöve?
Hova helyezzem el a külső hűtőszűrőt?

Belső vízszűrő - belső szűrő

Milyen szűrős a hűtőm? Hol található a hűtőszűrő a hűtőmben?

Kényelmes megoldás a víz és jégadagolós side by side hűtő megvásárlása, hiszen így a nap bármely órájában rendelkezésünkre áll friss, tiszta, hideg víz és jégkocka cipekedés és hulladék pet palack hegyek nélkül.

Általában 6 hónappal később, a hűtőnk piros szűrőcsere emlékeztető ikon kigyulladásakor jövünk rá, hogy ezt a hűtőszűrőt bizony cserélni kell. Ekkor gondolkozunk el, hogy hol is van a vízszűrő a hűtőnkben…?

Attól függően, hogy hol helyezkedik el hűtőnkben a hűtőszűrő, külső vagy belső szűrős lehet a hűtőnk.

Külső vízszűrő - külső hűtőszűrő

Külső szűrős a hűtő, amikor a vízszűrő a hűtőszekrényen kívül, a vízcsövön helyezkedik el.


Képen is ábrázolva:

Külső szűrős egy hűtőszekrény, amikor a vízszűrő a hűtőszekrényen kívül helyezkedik el (átfolyós vízszűrő), és a szűrő mindkét oldalán csatlakozik a vízcsővel (1/4", kb. 6,35 mm).

Ebben az esetben megfelelő Önnek a cégünk által forgalmazott univerzális HSZ10J külső hűtőszűrő, valamint az összes többi külső vízszűrő is.

Előfordulhat, hogy jelenlegi szűrőjének méretei eltérnek az egyéb külső vízszűrő méreteitől, de ha a vízcső mérete azonos (1/4"- kb. 6,35 mm), akkor a vízszűrő megfelelő Önnek! A hűtőszekrények vízcsöve szabvány méretű 1/4" (6,35 mm) minden márkájú hűtőszekrénynél!

Figyelem! Ha hűtőszekrényét használtan vagy outletben vásárolta, akár szépséghibásan, szállítási sérültként, nagy valószínűséggel NEM megfelelő vízcsövet kapott hozzá! Ilyen esetben sajnos csak idő kérdése és elárasztja a víz a lakását! Erről bővebben ide kattintva olvashat! 

Abban az esetben, ha az Ön hűtője külső szűrős, és környezetbarát vagy Európából származó hűtőszűrőt szeretne, akkor a PHSZ10J Prémium külső hűtőszűrőnket javasoljuk. A prémium hűtőszűrő ára első alkalommal megegyezik kb. a gyári szűrő árával, azonban a csereszűrő betét vásárlása már kedvezőbb árú. Mindemellett környezetbarát is. A prémium hűtőszűrőhöz való csereszűrőbetétet ide kattintva találja meg hűtőszűrő webáruházunkban.

A külső (átfolyós) hűtőszűrő elhelyezése:

A külső (átfolyós) szűrőt a vízcsőre helyezzük el. Ehhez a vízcsövet egy tetszőleges helyen egy éles késsel (sniccerrel) merőlegesen el kell vágni. 

A külső (átfolyós) hűtőszűrőt minden esetben falitartóban, függőlegesen kell elhelyezni. Ez alól kivételt csak a PHSZ10J Prémium hűtőszűrő képez. A prémium hűtőszűrő fejlesztésénél ezt a fontos tulajdonságot is figyelembe vettük. 

A fali tartót kizárólag a PHSZ10J Prémium hűtőszűrő és a Samsung DA29-10105J hűtőszűrő tartalmazza. Minden más hűtőszekrény vízszűrő estében külön kell megvásárolni az első alkalommal. Fali tartót ide kattintva talál webáruházunkban.

Milyen hosszú legyen a hűtő vízcsöve?

Javasoljuk, hogy a hűtő vízcsöve 1-2 méterrel legyen hosszabb, mint első ránézésre szükséges. A szűrőcseréhez mozgástérre van szükség, valamint a hűtő esetleges meghibásodása esetén vagy takarításkor is jól jön, amennyiben a hűtőt előre lehet húzni.

Hova helyezzem el a külső hűtőszűrőt?

Azt tanácsolom, hogy a külső hűtőszűrőt könnyen hozzáférhető helyre szereljék fel. Pl.: a mosogatószekrénybe, ha a vízleállás ezt lehetővé teszi.

Sajnos sok esetben a hűtő hátulján található a hűtőszűrő rögzítéséhez szükséges szűrőtartó. Ez azonban nem szerencsés több okból kifolyólag sem:

    - a hűtő háta mögött a készülék működése közben hő keletkezik, így meleg van, a hűtőszűrők maximális üzemi hőmérséklete pedig 38°C.

    - a hűtőszűrőt legkésőbb 6 havonta cserélni kell, ilyenkor mindig el kell húzni a hűtőt.

    - a hűtő visszagurítása közben könnyen a falnak ütközhet. Ilyenkor a szűrőház könnyen eltörhet, mert ő a leggyengébb láncszem a hűtő és a fal között.

    - amennyiben áthelyezné a hűtőszűrőjét, egy toldó segítségével össze tudja toldani a vízcsövet a hűtő háta mögött, és a vízcső tetszőleges helyen történő            elvágásával (éles késsel, pl. sniccerrrel) bárhova áthelyezheti azt a vízcsövön. Vízcső toldót ide kattintva talál webáruházunkban.

Amennyiben a vízleállás a hűtő mögött, ráadásul alul került kialakításra, a szűrőt a hűtőszekérny tetejére javasolom elhelyezni a vízszűrő előtt egy elzárócsap beiktatásával. Így lesz könnyű a hűtőszűrő cseréje legkésőbb minden 6. hónapban. Elzárócsapot ide kattintva talál a webáruházunkban.

Horgony

Külső vízszűrő csatlakozási módjai

A külső vízszűrők két módon csatlakoztathatóak a vízcsőhöz: gyorscsatlakozó vagy rögzítő anya segítségével.

A hűtőszekrény vízcsövére bármelyik csatlakozású külső szűrő felszerelhető.

Legyen bármilyen csatlakozású a jelenlegi hűtőszűrője, bármikor áttérhet a másik típusra. Ebben az esetben Önnek csupán annyi tennivalója van, hogy levágja egyenesre a vízcsövek végeit és csatlakoztatja az új szűrőbetétet a vízcsőhöz. Ezt a műveletet egyébként minden szűrőbetét cserekor ajánlott elvégezni.

Én, mint hűtőszűrő szakértő, a rögzítő anyás csatlakozást ajánlom és részesítem előnyben, mert sokkal egyszerűbb cserélni és ráadásul biztonságosabb kötést is ad, mint a gyorcsatlakozó. Utóbbi nem arra lett tervezve, hogy fél évente megbontsuk.

A HSZ10J külső hűtőszűrő mindkét csatlakozási lehetőséggel rendelhető. A termékoldalon a Kosár gomb fölött kérjük válassza ki a szállítandó szűrőbetét vízcső csatlakozási típusát.

A PHSZ10J Prémium külső hűtőszűrő kizárólag a biztonságosabb, rögzítő anyás csatlakozással érhető el. 

Mind a HSZ10J, mind a PHSZ10J hűtőszűrőnkhöz részletes, képekkel ellátott magyar nyelvű használati útmutatót mellékelünk, és telefonon is segítségére vagyunk, amennyiben Önnek erre szüksége van!

Ábrán is szemléltetve: rögzítő anyás csatlakozás:

Ábrán is szemléltetve: gyorscsatlakozás:

 

PSZ10J – Prémium külső hűtőszűrő

Amennyiben Ön környezetbarát vagy Európából származó külső hűtőszűrőt szeretne, akkor a PSZ10J – Prémium külső hűtőszűrő az ideális választás. A prémium hűtőszűrő egy cserélhető szűrőbetéttel ellátott hűtőszűrő, így a szűrőház nem válik hulladékká. A PHSZ10J származási országa: Nagy-Britannia.

A Prémium hűtőszűrő külső átfolyós hűtőszűrő, de előfordulhat, hogy belső szűrős side by side hűtő esetében is használható. Itt azonban fontos tudni, hogy a belső szűrős készülék esetén minden esetben ki kell próbálni, hogy alkalmas e külső hűtőszűrő használatára: a belső hűtőszűrő eltávolítása után ellenőrizzük, hogy adagol e vizet a hűtő. Amennyiben igen, akkor használható a hűtő a prémium hűtőszűrővel is. Amennyiben a készülék nem adagol vizet a belső szűrő eltávolítása után, a készülék csak belső szűrővel üzemeltethető.


Belső vízszűrő - belső hűtőszűrő

Belső (integrált) vízszűrős egy hűtőszekrény, amennyiben a vízszűrő a hűtőszekrényen belül (akár a hűtő ajtajában) vagy a hűtőszekrény lábazatában helyezkedik el. 

Ábrán is szemléltetve a teljesség igénye nélkül:

  

 

 

 

 

 

 

Annak érdekében, hogy a víz és jégadagolós hűtőnk mindig friss, tiszta, finom vizet adagoljon a hűtőszekrény vízszűrőjét legkésőbb 6 havonta cserélni kell.

 

Csatlakozzon hozzánk a facebook-on:

instagramon:

és a youtube-on is: