Tiszta víz blog

Az emberek kb. 75%-a vízhiányos

2021.05.12 13:51

Az emberek kb. 75%-a dehidratált, azaz vízhiányos – Miért is fontos ez?

Testünk 50-75%-a víz. A két szám közötti különbség elég nagy, melynek oka az egyre nagyobb mértékű dehidratáltság. Az élelmiszeripar és az ivási szokásaink is drasztikus változáson mentek keresztül az elmúlt néhány évtizedben. Soha nem adtak el nagyobb mennyiségben cukros üdítőitalt, mint manapság.

Kiszáradásról akkor beszélünk, amikor a szervezetünk több folyadékot veszít, mint amennyit beviszünk. A kiszáradás lehet enyhe, mérsékelt vagy akár súlyos is. Az enyhe kiszáradásnál szomjúságot érzünk, a súlyos kiszáradás pedig akár halálhoz is vezethet. Az életkor növekedésével csökken a szervezet vízmegtartó képesége, így ritkábban érződik szomjúságérzet. Betegség vagy fogyatékosság esetén gyakori, hogy az érintett személy nehezebben eszik és iszik.

Az enyhe kiszáradás még egyszerűen kezelhető, víz vagy egyéb folyadék (pl. leves) bevitelével könnyen megszüntethető.

A folyadékbevitelünk 2/3 része az elfogyasztott italokból származik, a maradék 1/3 része pedig az ételekből. És mára már azt is tudjuk, hogy a cukor milyen károkat tud a szervezetünkben okozni.

 

Jó-jó, már a csapból is ez folyik…

 

Az autónknál egyáltalán nem gondolkozunk azon, hogy milyen üzemanyag, milyen olaj vagy milyen szűrőbetét kell hozzá. Teljesen egyértelmű, hogy a dízel autó nem működik benzinnel és fordítva.

Akkor miért gondoljuk, hogy a szervezetünket bármivel tankolhatjuk?

A gyermekek testének a legmagasabb a víztartalma, míg az idős embereké már csak 50-55%. Ez a bőrön is látszik, gyakori a redős időskori bőr. Viszont a testünkbe nem látunk bele…

Az autó is kisebb teljesítményt tud leadni, ha alacsonyabb minőségű kenőolajakat használunk hozzá. Miért lenne ez másképp a szervezetünknél?

Az agyunknak 85%-a víz. Ugye teljesen logikus, hogy csupán 2/3 rész víztartalom esetén nem tud megfelelő teljesítményt leadni? Ugyanez érvényes a többi szervünkre is: a tüdő 90%-a, a vér 82%-a, a bőr 80%-a, az izmok 75%-a, a szív 75%-a, a máj 84%-a és a csontok 22%-a víz.

Ebből következik, hogy elengedhetetlen számunkra és gyermekeink számára a folyadékpótlás.

A dehidratáltságnak a legjellemzőbb tulajdonsága az acetonos lehelet, melyet könnyen lehet érezni.

Az állandó ásványvíz utánpótlás bizony nehéz feladat és komoly logisztikai teher, főleg a nyári hónapokban. Egy 4 fős családnál gyakorlatilag már napi feladat az ásványvizes kartonok cipelése.

 

Nekünk szenvedélyünk a víz: célunk a vízfogyasztás népszerűsítése

 

Azonban tudjuk, hogy a klór ízű és illatú víz abszolút nem kívánatos, sőt néha gyomorfelforgató is lehet.

Mindemellett szeretjük a kényelmet.

De még jobban a szabadidőt.

SŐT: kimondottan utáljuk a felesleges hulladékképzést.

 

Mindezt kombináltuk, hogy Ön egyszerűen, kényelmesen és még szabadidőt is teremtő módon tudja szervezetének optimális működését biztosítani.

Az X250 konyhai víztisztító berendezés használatával mindig ásványvíz tisztaságú vízzel olthatjuk szomjunkat cipekedés és felesleges hulladéktermelés nélkül a csapból.

Az X250 konyhai víztisztító berendezésről további információt ide kattintva az alábbi blogcikkünkben talál: https://www.hutoszuro.hu/konyhaiviztisztito 

Lehetőség van az X250 konyhai víztisztító berendezés és a vízadagolós hűtőszekrény kombinálására is. Erről ide kattintva talál bővebb információt: https://hutoszekrenyvizszuro.hu/konyhai-viztisztito-x250/  

 

Vízhálózatra való kötés nélküli megoldásként pedig a vízszűrő kancsóikat ajánljuk figyelmébe, melyről ide kattintva az alábbi blogcikkünkben talál bővebb információt: https://www.hutoszuro.hu/vizszuro_kancso

Csatlakozzon hozzánk a facebook-on:

instagramon:

és a youtube-on is: